Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- رئیس جمهور آمریکا در نشست مجازی گروه 20 به میزبانی عربستان سعودی شرکت می‌کند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آریا، خبرگزاری تاس به نقل از منابعی در کاخ سفید گزارش داد که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در نشست مجازی گروه 20 به میزبانی عربستان سعودی شرکت خواهد کرد.
این نشست که قرار است روزهای شنبه و یک شنبه برگزار شود به دلیل شیوع ویروس کرونا به صورت مجازی برگزار خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نشست گروه 20 به میزبان عربستان سعودی و ریاست «ملک سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه سعودی برکزار خواهد شد و قرار است درباره طیف مختلفی از چالشهای جهانی از جمله روند جهانی مبارزه با ویروس کرونا بحث و رایزنی کند.
خبرگزاری تاس می‌گوید که این نشست احتمالا به صورت زنده برای رسانه‌ها قابل پخش نخواهد بود.

گفت‌وگوی تلفنی ملک سلمان با اردوغان
پادشاه عربستان سعودی در تماس تلفنی با رئیس جمهور ترکیه در مورد هماهنگی تلاش‌های صورت گرفته در چارچوب اجلاس «جی 20» بحث و گفت‌وگو کرد.
«سلمان بن عبدالعزیز آل سعود» پادشاه سعودی جمعه شب در تماس تلفنی با «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه در مورد اجلاس «جی20» که قرار است طی روزهای شنبه و یکشنبه در عربستان برگزار شود، رایزنی کرد.
خبرگزاری دولتی عربستان «واس» گزارش داد که پادشاه سعودی در گفت‌وگوی تلفنی با اردوغان در رابطه با هماهنگی تلاش‌های انجام شده در آستانه برگزاری اجلاس «جی 20» بحث وتبادل نظر کرد.
منابع سعودی گزارش دادند که دو طرف سعودی و ترکیه‌ای درباره تقویت روابط جانبه و مسایل منطقه‌ای نیز با یکدیگر گفت‌وگو کردند.

تاکید فعالان حقوق بشری بر لزوم تحریم نشست گروه 20 عربستان
شماری از فعالان حقوق بشری و خانواده زندانیان سیاسی عربستانی روز جمعه با به راه انداختن کارزاری خواستار تحریم نشست گروه 20 به میزبانی ریاض شدند.
این کارزار توسط سازمان عربی حقوق بشر در انگلیس و شماری از خانواده زندانیان سیاسی در عربستان برای تحریم نشست گروه 20 در ریاض به راه افتاده است.
در بیانیه ای که با عنوان «نشست شرم در ریاض- کارزار تحریم نشست گروه 20» در رابطه با این کارزار منتشر شده، آمده است: این کارزار با هدف پرداختن به موارد نقض شدید حقوق بشر از سوی مقام های سعودی در آستانه نشست گروه 20 «G20» که شنبه و یکشنبه برگزار می‌شود، به راه افتاده است.
امضاکنندگان این بیانیه تأکید کردند که برگزاری این نشست هیچ معنایی ندارد؛ زیرا نظام سعودی به دستگیری اندیشمندان و فعالان مدنی عربستانی ادامه می دهد.
این بیانیه افزوده است: در حالی که عربستان سعودی میزبان نشست G20 است، ریاض جنگ را در یمن که منجر به کشته شدن هزاران انسان بی گناه شده است و بازداشت روشنفکران و فعالان و محروم کردن آن ها از حقوق اساسیشان همچنان ادامه می دهد و با گذشت ماه ها از بازداشت آن ها هیچ انعطافی در خصوص آزادی آن ها از سوی ریاض دیده نشده است.
میزبانی عربستانی سعودی از نشست گروه 20 با مخالفت بسیاری از گروههای حقوق بشری مواجه شده است. بسیاری از سازمانهای حقوق بشری خواستار تحریم این نشست به دلیل نقض فاحش حقوق بشر از سوی حکومت عربستان سعودی شده‌اند.
پیشتر «دو بلیسیو»، شهردار نیویورک در بیانیه‌ای اعلام کرده بود که در نشست مجازی شهرداران گروه 20 که قرار است شرکت نخواهد کرد.
این اجلاس در حالی برگزار می‌شود که ده‌ها قانونگذار و مقامات انگلیس، اتحادیه اروپا و ایالات متحده از جمله شهرداران لندن، پاریس، نیویورک و لس آنجلس از دولت های خود خواسته‌اند تا عربستان سعودی را به خاطر نقض حقوق بشر تحت فشار قرار دهند.
یک فعال رسانه‌ای در شبکه رادیویی آمریکا در جلسه‌ای با خواهر لجین‌الهذلول از گروه 20 خواست رژیم عربستان سعودی را تا قبل از برگزاری این اجلاس برای آزاد کردن زندانیان سیاسی زن تحت فشار بگذارد.
دفتر شهرداری پاریس به دفاع از حقوق زنان سعودی از جمله « لجین الهذلول» فعال حقوق زن که در زندان سعودی به سر می‌برد، پرداخت و خواستار تحریم نشست گروه 20 در عربستان شد.
از طرف دیگر، پارلمان اروپا خواستار کاهش سطح نمایندگان در نشست مجازی سران اجلاس گروه 20 به دلیل فعالیت‌های مغایر حقوق بشری مقامات سعودی شد. پارلمان اروپا بر لزوم کاهش سطح نمایندگان در این نشست تاکید و اعلام کرد که هدف از این اقدام جلوگیری از مشروعیت بخشی به جنایت‌های عربستان و بازداشت‌های غیرقانونی و خودسرانه در این کشور است.
دیده‌بان حقوق بشر نیز از کشورهای گروه 20 درخواست کرده که از نشست آتی خود در ریاض بعنوان فرصتی برای مسئول نگه داشتن حاکمان سعودی به دلیل نقض حقوق بشر استفاده کنند.

کویید 19 همه نقشه های عربستان را نقش بر آب کرد
عربستان سخت سرگرم تبلیغات برای میزبانی کنفرانس سران گروه بیست است، این کشور از اینکه برای دومین بار میزبان چنین کنفرانسی شده است در پوست خود نمی گنجد.
خالد الجیوسی در تحلیلی برای رأی الیوم نوشت: سعودی ها اولین کشور عربی هستند که میزبان چنین کنفرانسی شده اند هر چند کویید 19 همه نقشه های این کشور را نقش بر آب کرد و این کنفرانس به صورت مجازی برگزار می شود.
رسانه های حکومتی این کشور هم از مدتها قبل هیاهویی به راه انداخته اند و با سر و صدای فراوان سعی کردند با شعار "با این کنفرانس الهام بخش جهان می شویم"، این واقعه را پوشش دهند.
فعالان سعودی هم به نوبه خود با تکرار عبارت "کشور کنفرانس ها، کنفرانس برگزار می کند"، این واقعه را دلیلی بر عظمت و قدرت کشورشان تصور می کنند. اما شرایط استثنایی و خاص حاکم بر این کنفرانس، اجازه نداد عربستان آن طور که می خواهد از این فرصت استفاده کند و دست کم، حیثیت خود را در زمینه مسائل حقوق بشر و تجاوز به یمن برگرداند.
نکته جالب توجه این است که همزمان با خروج دونالد ترامپ از کاخ سفید، عربستان شعار "انسان در اولویت" را برای جلب توجه جهانیان در این کنفرانس سر داده است. این در حالی است که این کشور همچنان به دلیل بازداشت هایی که حداقل حقوق بشر در آن رعایت نمی شود و زنان زندانی که به گفته سازمان های حقوقی در معرض بدترین شکنجه ها قرار گرفته اند، آماج انتقاد است و چنین کارنامه ای هیچ تناسبی با شعار کنونی آل سعود ندارد.
عادل الجبیر، وزیر مشاور در امور خارجی عربستان در گفتگو با خبرگزاری آلمان به صراحت از قوانین کشورش وکارنامه حقوق بشری آن دفاع کرده وگفته است که کشورش قوانین خاص خود را دارد و به صرف اینکه کسی بگوید این قوانین را دوست ندارد، آن را عوض نمی کند. برخی در عربستان خواستار آن شده اند که این کشور برای اثبات حسن نیت خود به در زمان برگزاری کنفرانس گروه بیست، فرمان عفو شماری از زنان فعال حقوق بشر از جمله لجین الهذلول را صادر کند اما تا کنون هیچ نشانه ای دال بر تحقق این خواستار مشاهده نشده است. الجبیر گفته است که بازداشت الهذلول، مربوط به مسأله امنیت ملی است.
خیابان های عربستان پر شده است از بنرها و پلاکاردهایی با موضوع کنفرانس گروه بیست برخی از این بنرها آرم و عبارت G20 را با رنگ سبز، رنگ پرچم عربستان نشان داده اند.
حتی ممکن است چند روز دیگر عربستان اعلام کند که ویروس کرونا را مهار کرده است. این ویروس در ابتدا شیوع چشمگیری داشت و تا 5000 نفر را مبتلا کرده بود اما ناگهان به چند نفر کاهش یافت. در حالی که برخی کشورها مثل اردن نتوانستند آن را کنترل کنند. به این ترتیب رسانه های سعودی بهانه دیگری برای سرو صدا و هیاهو پیدا می کنند با این مضمون که در حالی که جهان با موج دوم و سوم این ویروس مرگبار دست و پنجه نرم می کند.
شهر تاریخی الدرعیه، که حکومت آل سعود در آنجا پا گرفت شب پیش از برگزاری کنفرانس شاهد گردهمایی رسانه های چند کشور بود.
در حالی که سئوال مهم کنونی این است که وقتی تا دو ماه دیگر مهمان کاخ سفید عوض می شود و کسی روی کار می آید که از سیاست های آل سعود عصبانی است، عربستان چطور می خواهد بر کنفرانس گروه بیست ریاست کند، سلمان الدوسری، نویسنده سعودی در توییتی می نویسد: "رهبری جهان اتفاق ساده ای نیست.. بلکه حقیقت است.. اینکه کشورت می خواهد جهان را رهبری کند .. افتخاری است که آرزوی همه جهانیان است.. به وطنتان افتخار کنید و سرتان را بالا بگیرید .. جهان به وقت عربستان ساعت خود را تنظیم می کند".
حالی که جهان سرگرم تنظیم ساعت خود به وقت عربستان بود، ناگهان کنفرانسی با آن عظمت که عربستان مدتها انتظارش را کشیده بود به ناگاه در حد چند جلسه کوچک و مختصر بین سران کشورها تنزل می کند؛ حال آنکه چنین رویدادی معمولا برجسته ترین رویداد و بهانه برای گفتگوهای جدی بین سران کشورهاست اما عربستان از چنین فرصتی برای جلب توجه رسانه های بین المللی برای پوشش خبر از ریاض محروم شد.
ملک سلمان، پادشاه عربستان، ریاست این کنفرانس مجازی را بر عهده خواهد داشت و ممکن است – به گفته رسانه ها- رئیس جمهور چین و روسیه و صدر اعظم آلمان سخنرانی کنند. اما در این بین منابع آگاه در کاخ سفید از سخنرانی مجازی دونالد ترامپ، رئیس جمهور بازنده آمریکا خبر داده اند. در حالی که وزیر خارجه او پمپئو در ریاض به سر می برد تا به این ترتیب گواهی باشد بر تمایل رئیس جمهور بازنده به ادامه حمایت از متحد خود در ریاض در واپسین روزهای حکومت.
در این بین محمد بن سلمان، ولی عهد عربستان دیگر هیچ اشتیاقی برای ارائه طرح های اصلاحی خود ندارد. او برای معرفی این طرح ها، امید زیادی به این کنفرانس بسته بود. حال آنکه کشورهای غربی هنوز او را قاتل جمال خاشقچی می دانند و این، مانعی بزرگ برای اوست که اجازه نمی دهد – به گفته رسانه های آمریکایی – این شاهزاده جنایت کار طرح های خاص خود را دنبال کند. علاوه بر این کارنامه خونین، قدرت زمامداری او در مقام پادشاه عربستان با وجود انتقادات گسترده حقوق دانان و محافل غربی از او، و فشارهایی که بعدها دولت دموکرات آمریکا به ریاست بایدن بر او وارد خواهد کرد و افزایش روزافزون مخالفان سیاست های او، جای سئوال دارد.

ضربه‌ای جدی برای بلندپروازی‌های ولیعهد سعودی
شیوع ویروس کرونا و برگزاری مجازی اجلاس گروه 20 به منزله ضربه‌ای جدی برای بلندپروازی‌های ولیعهد سعودی است آنهم در سالی که اقتصاد جهان با رکود مواجه است.
به گزارش  رویترز، به دلیل شیوع ویروس کرونا اجلاس‌ها امسال بیشتر به طور مجازی برگزار می‌شود و این به منزله ضربه‌ای جدی برای بلندپروازی‌های ولیعهد سعودی است آنهم در سالی که اقتصاد جهان با رکود مواجه است.
رابرت موگیلنیکی، کارشناس موسسه کشور‌های عرب خلیج فارس در واشنگتن، گفت هرچند اوضاع خیلی با آنچه انتظار می‌رفت، فاصله دارد، اما این نمایش باید اجرا شود و سعودی‌ها باید نهایت بهره را از این اجلاس ببرند.
مهمترین دستور کار نشست گروه 20 بررسی یک طرح اقدام برای مقابله با کووید-19 و اقداماتی برای جلوگیری از تاثیر پیامد‌های منفی این همه گیری بر اقتصاد‌های جهانی از جمله بخشش بدهی‌های کشور‌های فقیر است.
وجهه عربستان سعودی از سال 2018 و در پی خشم جهانیان از قتل جمال خاشقچی- روزنامه نگار سعودی، جنگ یمن و ادامه بازداشت فعالان مدافع حقوق زنان که سال قبل دستگیر شده بودند، خدشه دار شده است.
سرمایه گذاری‌های مستقیم خارجی که محور برنامه‌های اصلاحات اقتصادی ولیعهد سعودی بود، نیز بسیار کم رونق بود. خالد الفالح، وزیر سرمایه گذاری عربستان، از کاهش سرمایه گذاری‌های خارجی به دلیل شیوع ویروس کرونا خبر داد.
در مقابل می‌توان به فعالیت گروه‌های مدافع حقوق بشر و قانونگذاران غربی اشاره کرد که از پایتخت‌های کشور‌های عضو گروه 20 خواستند این نشست را تحریم کنند. آن‌ها تلاش کردند بار دیگر توجه جهانیان را به پرونده حقوق بشری عربستان سعودی جلب کنند.
ده‌ها قانونگذار در انگلیس، اتحادیه اروپا و آمریکا از دولت‌های خود خواستند پیش از برگزاری این نشست، عربستان سعودی را در زمینه حقوق بشر تحت فشار قرار دهند یا در این نشست شرکت نکنند. شهرداران لندن، پاریس، نیویورک و لس آنجلس نیز این نشست را تحریم کردند.

کیفیت برگزاری اجلاس گروه 20 در عربستان در ابهام!
به سبب نقض گسترده حقوق بشر در عربستان سعودی تعدادی از مقامات کشور‌ها از حضور در اجلاس گروه 20 انصراف داده اند.
به گزارش روزنامه رای الیوم، به سبب نقض گسترده حقوق بشر در عربستان تعدادی از مقامات کشور‌ها از حضور در اجلاس گروه بیست انصراف داده اند و تعدادی هم به تنزل سطح نمایندگی اکتفا کرده اند و امید‌های ریاض برای جذب سرمایه در این اجلاس نقش بر آب شده است.
روزنامه اینترنتی رای الیوم در سرمقاله خود آورده است: ملک سلمان بن عبدالعزیز صبح امروز شنبه فعالیت‌های اجلاس گروه بیست را که کشورش ریاست آن را برعهده دارد و سران این مجموعه قرار است از طریق مجازی در آن شرکت کنند افتتاح خواهد کرد، اما هنوز تردید‌هایی درباره میزان مشارکت و سطح آن وجود دارد.
مقامات عربستان امیدوار بودند و هستند که ریاست این اجلاس برایشان فرصتی گرانبها برای نشان دادن تحولات تعامل گرایانه عربستان و جذب صد‌ها میلیارد سرمایه گذاری خارجی برای طرح‌های گردشگری و فناوری مانند طرح نیوم باشد که قصد آغاز یا توسعه آن را دارند، اما شیوع ویروس کرونا در سطح جهانی و جنایات جنگی و محاصره در یمن و ترور جمال خاشقجی روزنامه نگار سعودی در کنسولگری ریاض در استانبول و بازداشت تعداد زیادی از فعالان زن و مرد حقوق بشر به علاوه شاهزادگان و تاجران در هتل ریتز-کارلتون ریاض و مصادره بیش از یک میلیارد دلار از ثروت هایشان تحت عنوان مبارزه با فساد همگی عواملی هستند که نه تنها ممکن است این امیدواری را با شکست روبرو کنند که حتی نتایجی معکوس به بار بیاورند.
از بدشانسی مقامات عالی عربستان که می‌خواستند از این اجلاس برای بهبود چهره خود در جهان بهره ببرند، حامی اصلی آن‌ها یعنی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در انتخابات اخیر ریاست جمهوری باخت و اکنون با توجه به آینده نامعلومی که انتظارش را می‌کشد اوست که نیاز به حمایت دارد. ضمنا سازمان‌های حقوق بشر جهانی تصمیم گرفته اند اجلاسی موازی با تمرکز بر موارد نقض حقوق بشر توسط عربستان به ویژه بازداشت و شکنجه فعالان زنی که اکنون در زندان هستند و بارزترین آن‌ها لجین الهذلول است که به نمادی جهانی تبدیل شده است برگزار کنند.
خطرناک‌تر این که، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد روز گذشته در آستانه برگزاری این اجلاس هشدار داد یمن با گرسنگی بی سابقه‌ای در جهان روبه روست که ممکن است در اثر آن میلیون‌ها نفر از ساکنان این کشور به سبب اقدام عربستان و امارات در اعمال محاصره و جنگ ضد این کشور از بیش از پنج سال پیش تا کنون جان خود را از دست بدهند.
مقامات عربستان امیدوار بودند برگزاری این اجلاس در ریاض به صورت حضوری و نه مجازی باشد تا جهان از اقدامات تعامل گرایانه آن‌ها به ویژه در زمینه اعطای آزادی‌های متعدد به زنان از جمله آزادی سفر و کار در همه زمینه‌ها و نیز از بین بردن نفوذ نهاد دینی افراط گرای وهابیت و جایگزین کردنش با سازمان تفریحات به منظور بهبود چهره کشور در جامعه غربی مطلع شود، اما روند فزاینده نقض حقوق بشر و نبود بیشتر آزادی‌ها از جمله آزادی بیان که مهمترین است و نیز دستگاه قضایی عادل، خیلی‌ها را به همصدایی با درخواست‌های تحریم این اجلاس سوق داد. شهرداران شهر‌های بزرگ جهان از جمله لندن، پاریس، لس آنجلس و نیویورک از این جمله اند و احتمالا برخی رهبران این مجموعه نیز به آن‌ها بپیوندند و سطح حضور خود در این اجلاس را تنزل دهند.
فرصتی تقریبا به مدت یک سال وجود داشت تا دولت اقدامات ریشه‌ای برای بهبود چهره جهانی خود در عرضه حقوق بشر انجام دهد و نسبت به آزادی تعداد زیادی از فعالان زن و مرد زندانی و استفاده از فرصت این اجلاس و توجه اقتصادی و رسانه‌ای جهانی در پیرامون خود اقدام کند، اما این کار را نکرد و در آینده نزدیک هم به دلیل نبودن شاخص‌هایی در این زمینه این کار را نخواهد کرد.
این اجلاس نکات مثبتی هم داشت که خالد الفالح وزیر سرمایه گذاری عربستان به آن اشاره کرد و گفت 11 تریلیون دلار توسط شرکت کنندگان در اجلاس برای حمایت از اقتصاد جهانی در مقابله با آثار همه گیری کرونا اختصاص داده شده است و بدهی 75 کشور جهان به ارزش 14 میلیارد دلار نیز پرداخت شده است، اما این نکات مثبت در سایه کارنامه منفی کشور میزبان در زمینه حقوق بشر گم شد. ما و خیلی‌های دیگر امیدوار شدیم وقتی خالد بن بندر بن سلطان در گفتگو با یک روزنامه انگلیسی از احتمال آزادی فعالان مرد و زن زندانی قبل از برگزاری اجلاس به منظور بهبود چهره عربستان خبر داد، اما احتمالا تحت فشار این اظهارات را تکذیب کرد. همین می‌تواند حقیقت اوضاع کنونی در عربستان و اختلاف بین عناصر حکومت پشت در‌های بسته را بهتر نشان دهد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: نشست گروه 20 عربستان تحریم نشست گروه 20 شیوع ویروس کرونا گروه 20 به میزبان عربستان سعودی نشست مجازی برگزار می شود دونالد ترامپ سرمایه گذاری ولیعهد سعودی لجین الهذلول اجلاس گروه 20 نقض حقوق بشر حقوق بشر رئیس جمهور بهبود چهره گروه بیست حقوق بشری ملک سلمان گروه 20 نقش بر آب کاخ سفید رسانه ها داده اند تحت فشار کشور ها آل سعود طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۵۱۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیرعبداللهیان و فیصل بن فرحان با یکدیگر دیدار کردند

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه دیدارهای خود در گامبیا پس از حضور در افتتاحیه پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی با فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه پادشاهی عربستان سعودی ملاقات کرد.

آخرین دیدار امیرعبداللهیان و همتای سعودی اسفند ۱۴۰۲ در جده و در جریان اجلاس فوق العاده Oic به منظور بررسی تحولات جنگ غزه انجام شد.

کد خبر 6096533 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • نشست خبری جشنواره کتاب در حال برگزاری است
  • تاکید عربستان بر لزوم برقراری آتش‌بس فوری در غزه
  • موضع‌گیری وزیر خارجه عربستان درباره جنگ غزه در نشست گامبیا
  • دیدار امیرعبداللهیان با وزرای خارجه مصر و عربستان
  • دیدار امیرعبداللهیان و فیصل‌ بن‌ فرحان در گامبیا
  • دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان در گامبیا
  • وزرای خارجه ایران و عربستان دیدار کردند
  • امیرعبداللهیان و فیصل بن فرحان با یکدیگر دیدار کردند
  • بلومبرگ: عربستان فعالان منتقد اسرائیل را دستگیر می‌کند
  • برگزاری نشست‌های تخصصی بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه‌برداری