Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-05@17:25:31 GMT

نقشه پادشاه اردن برای خلاص شدن از شر عربستان

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۸۸۷۷۴

نقشه پادشاه اردن برای خلاص شدن از شر عربستان

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، روزنامه فرانسوی لوفیگارو در یادداشتی تحت عنوان "عبدالله دوم پادشاه اردن تلاش برای بی‌ثبات کردن را خفه می‌کند"، درباره رخدادهای اخیر اردن و تلاش نافرجام برای کودتا علیه طبقه حاکم در این کشور به حقیقت تهدید حمزه بن حسین، ولیعهد سابق اردن و همراهانش برای عبدالله دوم پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لوفیگارو در این باره به نقل از یک کارشناس که نامش را فاش نکرد، نوشت: آنچه در اردن اتفاق می‌افتد معیاری برای پیش بینی و تسویه حساب است. ملک عبدالله می‌خواهد از حمایت آمریکا برای خنثی کردن نفوذ عربستان سعودی در اردن استفاده کند؛ چراکه ریاض به برخی محافل اردن، از نظامیان گرفته تا کاخ پادشاهی نفوذ کرده است.

بازداشت‌ها در اردن فراتر از آنچه اعلام شده، است. هیچ خطر قریب الوقوعی وجود ندارد، اما عبدالله دوم می‌داند که برادرش، شاهزاده حمزه محبوبیت نسبتاً زیادی دارد و خطر بالقوه‌ای برای او به شمار می‌رود؛ بنابراین می‌خواهد قبل از اینکه جایگزین او در قدرت خود شود، از شرش خلاص شود.

در حال حاضر برخی محافل اردن شخصیت ملک حسین، پادشاه سابق کشورشان را در شخصیت شاهزاده حمزه می‌بینند که به او شباهت دارد. اما باسم عوض الله، رئیس اسبق دفتر سلطنتی اردن منفور بسیاری از شهروندان اردنی است و با معرفی وی به عنوان دوست شاهزاده حمزه توسط نظام اردن شیطنتی در این باره صورت می‌گیرد.

از زمان امضای توافقنامه موسوم به "ابراهیم" که موجبات نزدیکی روابط میان "اسرائیل" و برخی از کشورهای عرب حوزه خلیج (فارس) را فراهم کرد، امان در مواردی با عربستان، امارات و دولت "اسرائیل" درگیر بوده است.

در همین راستا، یک دیپلمات سابق فرانسوی در قدس و امان اظهار کرد: اردن بیم آن دارد که عربستان سعودی از روابط خوب خود با "اسرائیل" برای به دست گرفتن کنترل و قیمومیت اماکن مقدس اسلامی در مسجدالاقصی، که توسط امان اداره می‌شوند، سوءاستفاده کند.

همچنین طی هفته‌های اخیر روابط میان امان و تل‌آویو متشنج شد؛ طوری که "اسرائیل" مانع از ورود ولیعهد اردن به مسجدالأقصی شد و عبدالله دوم نیز در پاسخ به این اقدام اجازه عبور بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر دولت "اسرائیل" از حریم هوایی اردن برای ورود به امارات را نداد و وی ناگزیر به لغو نخستین سفرش به هم‌پیمان جدیدش؛ یعنی امارات شد.

علاوه بر مداخلات بالقوه منطقه‌ای که باید اثبات شود، سایه گذشته، همچنان خانواده سلطنتی اردن را در بر گرفته است. ما باید برای توضیح این بحران به آخرین روزهای پادشاهی ملک حسین در اوایل سال ۱۹۹۹ بازگردیم؛ چراکه او قدرت را به جای برادرش شاهزاده حسن به پسرش عبدالله منتقل کرد.

در نتیجه ملک حسین تحت فشار همسرش "نور" عبدالله دوم را واداشت تا شاهزاده حمزه را به عنوان ولیعهد خود منصوب کند و این در حالی بود که برادر ناتنی پادشاه اردن ۱۹ ساله بود. اما پس از پنج سال، عبدالله دوم از تعهد خود عقب نشینی کرد و پسرش را به جای برادر ناتنی خود به عنوان ولیعهد تعیین کرد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: اعمال ماه شعبان حمید صفت تولید پشتیبانی ها مانع زدایی ها سند همکاری 25 ساله ایران و چین کارت اعتباری سهام عدالت لوفیگارو اردن عبدالله دوم اعمال ماه شعبان حمید صفت تولید پشتیبانی ها مانع زدایی ها سند همکاری 25 ساله ایران و چین کارت اعتباری سهام عدالت شاهزاده حمزه عبدالله دوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۸۸۷۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرط آمریکا برای توافق امنیتی با عربستان ؛ پای اسرائیل در میان است

به گزارش همشهری آنلاین،‌ سالیوان در مصاحبه خود که روز شنبه منتشر شد، پیشنهادات اخیر را مبنی بر اینکه در صورت امتناع رژیم صهیونیستی از دادن امتیاز به فلسطینیان، توافق دوجانبه بین دولت بایدن و عربستان بررسی خواهد شد، رد کرد.

اظهارات سالیوان در حالی مطرح شده است که دو روز پیش، خبرگزاری بلومبرگ از افزایش سرعت مذاکرات میان آمریکا و عربستان سعودی در دوره اخیر و نزدیک بودن دو کشور به دستیابی به یک «توافق امنیتی» خبر داده بود.

طبق گزارش فایننشال‌تایمز، پس از آغاز جنگ غزه در هفتم اکتبر (15 مهر ماه) که هفت ماه از آن می‌گذرد، دولت بایدن به دنبال یک توافق سه‌جانبه برای ترغیب ریاض برای برقراری روابط دیپلماتیک با اسرائیل بعنوان بخشی از طرح تضمین صلح پایدار در غرب آسیا بود.

دولت بایدن امیدوار است که از چشم‌انداز عادی‌سازی روابط ریاض و دیگر کشورهای مسلمان با رژیم صهیونیستی برای متقاعد کردن تل‌آویو برای اعطای امتیازاتی به فلسطینیان بهره گیرد.

با این‌حال، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بنیامین نتانیاهو به طور مکرر هرگونه اقدام به سوی راه‌حل دو کشوری برای درگیری‌های طولانی‌مدت بین فلسطینیان و صهیونیست‌ها را رد کرده است.

سالیوان در مصاحبه خود تصریح کرد «چشم‌انداز یکپارچه در واقع، تفاهم دوجانبه بین ایالات متحده و عربستان سعودی همراه با عادی‌سازی (روابط) بین اسرائیل و عربستان سعودی به همراه اقدامات و گام‌های جدی از طرف مردم فلسطین است. همه اینها در کنار همدیگر است...نمی‌توانید یک بخش را از دیگری جدا کنید».

مشاور امنیت ملی کاخ سفید ادامه داد «انتظار دارم که در ماههای پیش رو، چیزهای زیادی از رئیس‌جمهور و دیگر مقام‌های آمریکایی درباره مسیری که معتقدیم می‌تواند اسرائیل امن‌تر و منطقه‌ای آرام‌تر به وجود آورد، بشنوید».

سالیوان همچون دیگر مقام‌های آمریکایی به دفاع از مواضع رژیم صهیونیستی پرداخت گفت «تنها کاری که می‌توانیم کنیم این است..که هر تعداد از کشورهای منطقه را که می‌توانیم، وارد کنیم و در نهایت به حاکمیت اسرائیل بستگی دارد و صادقانه، در نهایت این مردم اسرائیل هستند که می‌توانند تصمیم بگیرند که آیا می‌خواهند این مسیر را انتخاب کنند یا خیر».

دولت بایدن و قبل از هفتم اکبر، در آستانه رسیدن به خواسته خود برای برقراری توافق بین ریاض و تل‌آویو بود که در نهایت منجر شد تا واشنگتن با یک توافق امنیتی و دفاعی با ریاض و حمایت از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز این کشور در قبال واگذاری یکسری امتیازات از سوی رژیم صهیونیستی به فلسطینیان موافقت کند.

گرچه پس از جنگ غزه این فرایند متوقف شد اما واشنگتن و ریاض به مذاکرات درباره یک توافق احتمالی بعنوان بخشی از طرح‌های پساجنگی به منظور تضمین صلح در منطقه ادامه دادند.

با اینحال، ریاض به وضوح تصریح کرد که چنین توافقی مستلزم واگذاری امتیازات بیشتری از سوی اسرائیل به فلسطینیان است و تل‌آویو موظف است که گامهای غیرقابل بازگشتی به سوی تشکیل کشور فلسطین بردارد.

وزیر خارجه عربستان شاهزاده فیصل بن فرهان هفته گذشته گفته بود که ریاض و واشنگتن به توافق دوجانبه بسیار نزدیک شده‌اند اما «نیاز است که در حقیقت یک مسیری به سوی کشور فلسطین وجود داشته باشد که معتبر و غیرقابل بازگشت باشد».

کد خبر 849286 منبع: فارس برچسب‌ها خبر ویژه عربستان ایالات متحده آمریکا رژيم صهيونيستى

دیگر خبرها

  • «نمایش» به اکران آنلاین رسید/ «تیر خلاص» به فرانسه
  • شرط آمریکا برای توافق امنیتی با عربستان ؛ پای اسرائیل در میان است
  • نگرانی از اعتراضات ضدصهیونیستی در عربستان،‌ مصر و اردن
  • تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی در هرمزگان
  • نقشه نتانیاهو برای غزه پس از جنگ فاش شد/ نیویورک تایمز: طرح نخست وزیر اسرائیل به احتمال زیاد از سوی کشورهای عربی رد خواهد شد
  • توصیه تاریخی پادشاه عربستان به صدام حسین درباره جنگ با ایرانی‌ها (فیلم)
  • تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی در هرمزگان، ۱۵ اردیبهشت
  • چگونه می توان از شر موهای ناخواسته گوش خلاص شد؟
  • (ویدئو) توصیه تاریخی پادشاه عربستان به صدام حسین درباره جنگ با ایرانی‌ها
  • محمد مهاجری: آقای نصیری! انتقادهایتان روی چشم؛ اما شاهزاده شویی چرا؟